• Hem
  • Hjälp
  • Jag har inte fått någon e-post med ett valideringsmeddelande
  • Registrering
  • Login

Hjälp

Print page

Jag har inte fått någon e-post med ett valideringsmeddelande

tillbaka

1. Vad är valideringsmeddelandet via e-post till för?

När du registrerar dig skickar vi dig en länk via e-post. När du klickar den här länken och sedan kompletterar din profil bekräftar du att du verkligen vill använda ditt MyMitsubishi-konto och att det inte är någon annan som har angett din information.

Om du inte fått detta valideringsmeddelande kan du inte logga in.

2. Kontrollera din skräppostmapp (SPAM)

E-postmeddelandets avsändare är "newsletter@meg.mee.com". Länken gäller i 24 timmar från att meddelandet skickats.

Mer information om din skräppostmapp (SPAM) finns här: Hur säkerställer jag att jag får e-postmeddelanden från vår webbplats?

3. Begär ett nytt valideringsmeddelande via e-post

Om du inte kan hitta e-postmeddelandet eller om det gått mer än 24 timmar sedan meddelandet skickades kan du be om ett nytt valideringsmeddelande. Ange din inloggningsinformation igen och klicka knappen för att skicka ett nytt valideringsmeddelande i den dialog som visas.

Gå till MyMitsubishi Login

4. Skicka e-post till supporten

Om du inte får det nya e-postmeddelandet kan det vara så att din Internet-leverantör eller ditt företags nätverk blockerar automatiskt genererade e-postmeddelanden. I så fall, skicka e-post från det e-postkonto som du registrerat till mitsubishi@pdp.de och begär ett manuellt godkännande av ditt konto.

Kan du inte hitta vad du letar efter? Var inte rädd för att kontakta oss...

tillbaka

Förfrågningar
Kontakt
Kunskapsdatabas
Hjälp